Aktuellt

 • Årsstämma 11 juni

  Föreningens årsstämma hålls tisdagen 11 juni i skolans lokaler.

 • Gott nytt år!

  Vilket år det har varit 2023. Vi har varit utan vatten, fått en ny brunn, haft översvämning och ett antal stopp i rören.

  Vi har just fått en ny godkänd kontrollfrekvens för planerad livsmedelskontroll, analysresultaten uppdateras löpande här på hemsidan. Årsmöte under våren.

  Men vilken by vi har där alla hjälper till när det trasslar, det är härligt att bo här! Fortsätt spola ner enkom kiss, bajs o toapapper i toaletten så önskar VA-föreningens styrelse hela byn ett gott nytt år och en förhoppning om ett lugnt 2024 där avlopp och vattentillförsel funkar som det ska.

 • Nya provresultat

  Inga anmärkningar, nya resultatet hittar du under Analysresultat.

 • Alla provresultat finns nu på hemsidan

  I förra veckan fick vi grönt ljus på att dricka vårt vatten igen. Vi har något förhöjda värden på mangan, järn och turbiditet, men ingenting som är hälsofarligt. Vi hoppas att värdena ska vara under gränserna till nästa mätning.

  Fullständiga resultatet finns att se under Analysresultat.

 • Inväntar provresultat

  Visst känns det lyxigt att kunna duscha och vattna igen?! 🙂 I förra veckan skickade vi iväg ett ”stort prov” till labb för att säkerställa att vattnet från vår nya brunn är godkänt som dricksvatten. Då det kan ta 2-3 veckor för att få resultat får vi ha tålamod innan vi ska använda kranen för att fylla våra dricksglas.

  Kommunen bidrar inte kostnadsfritt med servicen att fylla på dricksvattentankar och ställa i byn så det får varje hushåll försöka ordna med själva.

 • Vi har vatten igen!!!

  Riktigt goda nyheter. Nu är brunnen inkopplad och vi kan använda vattnet nästan som vanligt. Innan vi kan använda våra kranar till dricksvatten vi behöver först ta prover och få ett resultat inom marginalerna.

  Tack alla inblandade,

  Mvh styrelsen