Hem • NyheterHistoriaKyrkanByalagetMölleföreningenVA-samfällighetenGalleriLänkarOm


 

Zitius planerar bredbandsutbyggnad i Svedala-Skabersjö

I veckan kom ett brev från Zitius med rubriken "Nu har du möjlighet att dra in öppen fiber i ditt hus". Vi var en handfull boende i byn som var på det välbesökta informationsmötet som hölls i Svedala tennishall i går kväll (22/2). Totalt var där ett knappt hundratal åhörare.

En representant från Zitius berättade om den fiberutbyggnad man planerar runt om i Svedala kommun. För närvarande är man alltså ute i en kampanj för att få så många som möjligt att anmäla sitt intresse eller, ännu hellre, teckna avtal på att fiberansluta sitt hus. För att planerna ska bli verklighet krävs naturligtvis att så många som möjligt tecknar avtal att ansluta sig. En siffra som nämndes är att man helst vill ha uppemot 75% anslutningsgrad för att kunna bygga ut någorlunda snabbt, dvs inom ett drygt år från och med nu.

Zitius ingår i Telia-koncernen och det är Skanova, ett annat företag med knytningar
till Telia, som kommer att ansvara för driften av nätet när det är klart. Zitius har
rollen som "kommunikationsoperatör" vilket innebär att man har ansvar för kund-kontakterna och för att det finns innehåll i nätet.

Innehållstjänsterna dvs Internetsurf, TV och telefoni levereras av en rad stora och små företag: Telia, Bredband2, Telenor med flera. Som kund i Zitius öppna fibernät väljer man själv vem av innehålls-leverantörerna man vill köpa sina tjänster av.

Läs mer på länkarna nedan:
- Zitius brev med erbjudande om fiberanslutning
- Webbplatsen "Fibertillalla.se"
- Intresseanmälan
- Avtal Fiberanslutning_Svedala Nordväst

 

 

 

Webbmaster

 

2017-02-23