Vattenavbrott 20 maj

Sedan 20 maj har vi vattenavbrott i byn. Efter en första felsökning drogs slutsatsen att rotorsaken var pumpen i borrhålet. Igår kväll kom Libradon ut och pumpen byttes. Problemet kvarstår, så snart vi startar igång systemet går säkringar. Nu söker vi efter elfel och hela byns boende hjälps åt för att lösa vattenkrisen. Vi vet ännu inte när vi kan få tillbaka vattnet men förhoppningsvis under dagen eller imorgon.

För att kunna spola toaletter och diska etc kan vi använda en brunn som står vid bygatan 5. Notera att pumpen behöver slås på och stängas av manuellt. En vattenkiosk finns på Skabersjövägen nära motorvägen för dricksvatten.  

För er fastighetsägare som har hyresgäster, var snälla och informera dem om läget, också om att vi inte har kommunalt vatten, om vad de kan förvänta sig i form av service och också fortlöpande om den information jag lägger ut på skabersjoby.se & via mejl. Det ligger på er fastighetsägare och inte på oss i styrelsen att informera era hyresgäster.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.